Blogg

Hej alla :) Här har jag tänkt mig att blogga lite då och då :)

TORSDAG 14 MARS 2013

Hoppsan, nu var det verkligen ett tag sen. Nu för tiden är det väl ingen som läser bloggar ändå. Allt syns ju på fb :))

Vodka har växt till sig, är nu hela 17 månader. Vi har startat upp söket. Vi är precis i början men det känns mycket bra. Så det e bara att tuta på :)

Appelltävling inplanerad om 2 månader. Så nu får den där snön se till att försvinna så vi hinner spåra lite :) Framförgåendet samt plats med andra hundar måste jag träna mycket på.. Annars känns allt ok, höll på att glömma, apporteringen också. Och då inser jag att det är ju nästan alla moment haha.

Bara att sätta igång :))

//E

TISDAGEN 5 JUNI 2012

Får passa på att blogga lite då jag e hemma från jobbet. Skulle jobbat natten i söndags men ringde in en annan. Hade gör ont i halsen och en förkyldning så hela huvet kändes tungt, och ingen ork i kroppen. Känner likadant nu men imorgon ska jag jobba natten, så vila vila!!


På bilden är Vodka 7 månader och 3 veckor.

Igår var min lille Vodka 8 månader, tiden går fort och i slutet av månaden är det dax för sommarens första läger .

Då är det Lindjax lägret, jag har anmält mig till spår och sök. Spår med Exah och sen tänkte jag köra sök med lilleman. Jag har inte kört sök tidigare med någon hund (förutom räddningssök med Nevil för typ 100 år sen) men det ska bli sååå kul och jag hoppas att jag hittar någon bra grupp att vara med i sen. Tror att Vodka kommer tycka det e jättekul, han är en social och trevlig pöjk .

Både Exah och Abba löper och lilleman vet vad det innebär. Han e ingen valp längre utan har blivet en stor kille, nu kissar han inte bara en gång när vi e ute utan flera gånger, och nästan varje gång så lyfter han på benet.

Han har även fått dra två tänder, på underkäken så är det tänderna bakom P1. Den ena tanden hade bara en rot fast det ska vara två så den var jätteliten mot vad den ska vara. Och den andra var i normal storlek men såg ut som ett blomkålshuvud. Nu är de ute iallafall så han kommer inte besväras av dessa. Han fick även sy så ingen lek samt uppblött mat e det som gäller. Tur att det går att träna med godis . Vi ska på återbesök på torsdag så får vi se vad vet säger. Passade på att väga honom också, vågen stod denna gången på 28 kg.

Hade min lilla Qirah levt idag så skulle hon fyllt 14 år <3

SÖNDAGEN 20 MAJ 2012

Vi kom ju aldrig med på tävlingen i Lilla-Edet, och bra var väl det. Spåret har ju inte känts bra de sista veckorna. Och därför har vi bara spårat på gärde/gräs rena godisspår. Detta funkar bra och hon e då mycket noggrann, matvrak som hon e . Var på klubben i Lilla-Edet igår och tränade lydnad med Malin, Jane anslöt senare också. Lydnaden funkar bra det e bara krypet som ska bli bra också. Det känns ganska bra nu, ska ju på två läger nu i sommar så med lite hjälp ska vi nog få till det eller så blir det kanske bra så som vi tränar nu..

Vodka, ja min lille pojk . Vi började med hoppet och framförgåendet igår. Han lär sig otroligt fort nu. Det är ju 11 månader tills vi kommer att tävla (om vi nu tävlar i april nästa år)!!? Klickar han e del, det tycker han e skojsigt. Jobbar på att han ska lära sig kontrollera sina bakben, han börjar förstå detta nu men vi jobbar vidare så att det blir ännu snyggare . Fotgåendet ser mycket trevligt, jag kan gå längre och längre sträckor, och han håller kontakten och ser sååå glad ut . Jag har nu haft honom i två månader ganska exakt och vi har jobbat ihop oss riktigt bra. Han e helt underbar och jag e så himla glad att det blev just han.

Igår kväll så åkte vi till Skärhamn för att hälsa på Pia och Niklas som hade lagt till där med segelbåten, vi käkade pizza och satt tog det lite lungt innan det var dax att åka hem igen. Hundarna var i hallen när vi åkte iväg men inte när vi kom hem, då var de i hela huset men de hade inte förstört något, annars är det ju väldigt kul att slakta barnens mjukisdjur .

Annika och jag var ute och gick i fredags, innan promenixen så la jag ett gärdesspår till Vodka. Vi gick i en timma så det var lagom att ta när vi kom tillbaka. Han har lite bråttom i spåret så det gäller att hålla igen, men annars gick det super.

På tisdag ska lilleman åka till veterinären och få två tänder utdragna. Det är antagligen två mjölktänder som e kvar. Den ena är liten, men det andra är större men ser konstig ut så vi får se om han blir en eller två tänder fattigare..

MÅNDAG 7 MAJ 2012

Vad har hänt med min hund?? Exah har på senare år blivet en duktig spårhund. Tuffar på bra och brukar ta alla pinnar och snusdoser i spåret. Men något har hänt, jag hoppas att det e hjärnan som spökar lite eftersom löp e på g. I lördags när Malin och jag hade en skogsdag med doggsen så fick Exah ett spår. Hon började bra men redan efter en hundra meter så vinklade hon av och fortsatte spåra åt helt fel håll men hon såg ut på samma sätt som när hon spårar mig. Hade detta vart tävling så hade jag absolut litat på henne och vi hade hamnat, ja rätt ut i skogen. Hon stannar till och ställer sig och vindar, jag tror hon bara har vilt i skallen just för tillfället, hon är sig absolut inte lik . Tur att vi hamnade på reservplats 7, jag skulle aldrig gå ut och tävla när hon känns så här, det e ju som bäddat för att gå vilse i skogen!!

Vodka fick sig också ett spår. Han är mycket noggrann, kommer han av sig så letar han sig fint tillbaka. Vid ett tillfälle så kan jag tänka mig att han kom av sig lite och kanske vindade spåret från sidan för han satte fart genom sly och granar och jag efter och så kom han på spåret igen. Vilken kille, vi har ju aldrig tråkigt iallafall . Han plockade även de 2 pinnarna som jag lagt i spåret.

Gjorde även upplet med vovvarna. Exah fick 2 föremål vilket hon skötte galant. Vodka var första gången vi gjorde detta riktigt. Och han ger sig inte i första taget. Han hittade tillslut föremålen och kom in så duktigt.

Exahs spår får jag klura lite på, kanske ska hålla upp med skogsspår ett tag och bara köra näringsspår på henne, det tycker hon e kul. För även spåret förra helgen var katastrof för henne.

Och igår så tävlade Hannah för första gången. Caprilli 1 heter klassen. Hon valde Kickan. De fick ihop 88 poäng och Hannah fick en rosett, så duktiga var de allihopa .

 FREDAGEN 20 APRIL 2012

Vad har hänt sen sist, jo jag har spårat en del med Vodka. Han förstår nu vad han ska göra men ibland så stannar han till och kollar omgivningen sen så fortsätter han. Jag har lagt en sak i slutet på spåret och godis lite då och då i spåret. Godiset struntar han i så det kan jag likaväl plocka bort. Han har haft lite hög näsa, så jag måste tänka på liggtiden att inte ta spåret för tidigt.

Åkte ner till Varberg i söndags och träffade Anna, Matilda samt Hanna. Hanna hjälpte mig med krypet som har blivet till det sämre på senare tid. Tänk så bra det kan bli med ett tips som e så självklart . Krokasmeden hade också mh där nere så vi gick med och kollade en hund. Trevlig dag som jag fick ut väldigt mycket av. Lydnad med båda hundarna samt att Vodka fick leka med Anna .

I onsdags var jag upp till Vänersborg för att träna lydnad, massor med bilar men inte en kotte på plan, det var visst en föreläsning om första hjälpen till hund. Men jag körde igenom lägre momenten på Exah och nu kunde hon krypa ett par meter utan att hon kröp ifrån mig, detta ska vi nog få till på ett par veckor . Gjorde också en platsliggning på fyra min och nu ligger hon bra. Vodka var ute i ett par omgångar och fick mycket lek, följa och komma upp på rätt sida samt sitt kvar. Blev även ett kort gärdesspår där han fick sin kvällsmat på slutet...

På söndag blir det träning med Malin, då står det spår på schemat. Exah ska få sig ett långt skogsspår .

ONSDAGEN 11 APRIL 2012

N uppdatering är kanske på sin plats :)

 Nu var det två veckor sedan jag bloggade och ska försöka komma ihåg vad som
hänt. Jag har lagt mycket tid på miljöträning med Vodka, vart inne i stan vid
fem tillfällen och promenerat, senast var igår och då gick han så malligt genom
stan med en tjock pinne i munnen. Han tycker inte att det e några konstigheter
längre, det e om någon ser lite mysko ut som han kan blänga lite annars så
tuffar han på.
 Jag har vart till Vänersborgs brukshundklubb vid två tisdagar när skyddet
tränas. Kul att bara kolla och så har jag tränat lite lydnad med mina före och
efter skyddet. Sist så lekte Erling lite med Vodka efter skyddsträningen, skinn
i lina, det tyckte han var lite jobbigt när det blev för nära. Ska få så många
som möjligt att leka med honom. När dt var kaffedax så fick han följa med in i klubbstugan.
 Malin och jag har förstås tränat som vanligt. Har blivet en del lydnad på
klubben i Trollhättan. Har börjat träna fritt följ på lilleman, tycker han har
förstått riktigt bra. Jag leker med skinnet och tar det bakom ryggen, han kommer
snabbt på sidan och går i fin position några meter innan jag belönar med skinnet.
Sitt kan han, och snabba läggande samt ställande håller vi på nu. Idag började
jag med sitt kvar samt ligg kvar.
 På påsk var vi hem till min bror med familj, vi tog med oss Vodka. Tog en
mindre promenad när vi kom dit och sen blev det bara kissar ute på gräsmattan.
Det sköts ju inne i stan och vill inte riskera något. Han var så duktig, kan
verkligen detta med att slappna av och låg och sov på kvällen precis som han gör
här hemma.
 Förra veckan var jag in till stan och träffade Bodil. Vi gick en promenad
runt spikön sen hänge vi med upp och kollade in hennes fina lägenhet. Vodka fick
hänga på och fick även åka hiss, tror inte han märkte det ens .
Väl inne hos Bodil så fanns det roliga leksaker som han lekte med och sen la han
sig i bädden.
 Idag har vi vart ute i våran skog. La ett spår med godis i till Vodka, 20
meter bara, tycker inte det funkat så bra i skogen tidigare. Men han struntade i
godisarna och bara spårade på... Detta var det bästa spåret. Exah fick sig ett
upplet med två föremål vilket gick jättebra. Och Vodka fick testa på, inte så
lätt att göra själv. Blir bättre till helgen när jag ska träna med Malin.
 MÅNDAG 26 MARS 2012

Han blev kvar :) Vem? Jo mallepojken som jusst nu ligger och sussar vid mina fötter. Har jobbat en natt och vaknade efter två timmar så jag samlar krafter för att orka ta mig ut och göra något med djuren.

Min nya lilla pöjk kommer från Krokasmeden och är som jag skrev tidigare alldeles underbar. Lätt att ha med överallt. Är jätteduktig på att koppla av. Han e lite spökig, tillhör väl denna ålder.  Så han får åka med på allt. Förra veckan var vi på en marina och hjälpte kompisar vaxa deras segelbåt, Vodka sprang runt och lekte med barnen sen när det började skymma så gick jag en sväng med honom bland båtar och bröte. I lördags var vi upp till klubben i Trollhättan, supergott väder och nästan helt själva på plan. Där tillbringade vi 5 timmar med Malin och Denyah :)

På söndagen åkte vi till barnens kusins häst och barnen red i flera timmar. Vodka var med och tyckte hästen var lite läskig först, men det släppte han väldans fort och kunde sen ligga i gräset en halvmeter från hästen när den gick och betade. Blev tom en puss på nosen vid ett tillfälle :) 

Nu börjas det planeras med läger osv. Ser mycket fram emot våren och sommaren och massor med träning...

 

SÖNDAG 18 MARS 2012

Jusst nu har jag en liten malle kille hemma på prov, och han är alldeles underbar :) Lugn inne och leksam ute, rumsren, sover hela nätterna, är mycket gosig och sååå söt. Idag är han 5 månader och 2 veckor och väger 22,6 kg och är lika hög som lilla Exah.

Igår hade Malin och jag en heldag i Ljungskile. La ut skogsspår till alla vovvarna. Lilleman fick ett spår på gräs som han fixade fint. Vi lekte mycket med kamdutten som han fick vinna och efter kom han gärna in för att bara stå vid mig och hålla eller att fortsätta leka... Hade också ute han på olika platser, han ska få mycket miljöträning.

Exah var skitduktig i spåret men gick över 2 pinnar som hon aldrig brukar göra. Det blev även lite lydnad och spring efter boll.

Hannah fyllde 9 år i går så vi hade en brejk och fikade hos Malin, lilleman fick hänga med upp i lägenheten och han bet lite på ben och sen stensomna han. Duktig hund till att slappna av :)

Idag blir det jobb, så nu bär det snart av på en runda i skogen så att vi får lite trötta hundar och husse får sova några timmar...

Ha en bra dag :)

MÅNDAG  5 MARS 2012

Frukost i lungna ro framför tvn och RIX morgon zoo, kan inte bli så mycket bättre :)

Tänkte skriva lite om helgen. Åkte till Ljungskile för att träffa Malin med Denyah i lördags. Gärdesspår med varierande resultat. Blåste mycket så det var nog lite jobbigt för henne. Efter det så blev det bollkastning med den långa armen. Barnen protesterade redan innan vi åkte på morgonen så dagen blev lite gnällig. Men medans Malin och jag tog en timmes prommis så var barnen kvar hos Malin och kollade film :)

Snart ska jag åka och låna Skott igen. Ska ha honom tills imorgon när Linus kommer hem från Egypten. Kul att ha en till hund och pilla lite med lydnaden osv.

Jag är ute efter en till hund. Malle är det enda alternativet vill inte gå infrån denna fantastiska ras. Men jag vill inte ha en valp, vågar lixom inte. Tiden är för dyrbar och det e heller inte kul att hålla på att omplacera hundar för att man inte passar ihop. Isa hade lämnat motorn kvar hos uppfödaren eller nått ;) Exah är en alldeles underbar hund men det har tagit lång tid för att få henne som hon e idag. Hon är väldigt otrygg men andra människor och är det värt att hålla på och pressa henne till tandvisning mm för att JAG vill tävla, tycker nog inte det. Och min erfarenhet är att det bara blir bakslag när jag pressar henne. Meningen är ju ändå att hunden ska ha ett så bra liv som möjligt och det e just det jag vill att hon ska må så bra som möjligt. Givetvis ska jag tävla henne i spår MEN jag vill göra annat också. Sök samt skyddet e ju så kul.

 Tror att Skott hade passat mig bra, han e en mycket trevlig hund, men nu är det ju inte jag som bestämmer det e ju Linus hund :)) Och det kan ju vara svårt kanske och ta in en annan vuxen hund i familjen som man inte känner, alla är ju tyvärr inte ärliga heller när de omplacerar hundar och vi har ju två barn här. Skott har inte mycket till tävlingslydnad så det är som att börja träna en vuxen valp, och det gillar jag också. Vill inte ha en hund som är tävlad eller kan mycket. Men jag har inte bråttom, jag väntar tills hunden med stort H dyker upp :)

Ha en bra dag alla :)

MÅNDAG 20 FEBRUARI 2012

Igår  var det full rulle :) Vaknade med vetskapen att jag hade en ledig dag. Men efter några timmar uppe så ringer de från jobbet och frågar om jag kan ta kvällen, absolut sa jag :)

Skulle bara hinna till Ljungskile först och träna lite. Medans spåren la till sig så körde vi upplet, men så dåligt det gick. Är inget jag kan belasta Exah för, för det har inte blivet mycke upplet det sista. Sen blev det spår, låg någon centimeter snö på backen, mycket bra för då ser jag med ens om hon viker av på villt. Måste säga att hon skötte sig bra lilla gumsan. Lydnad var inte ens och tänka på, slaskit som attan!! Avslutade träningen med lite bollkastande så hon skulle bli riktigt trött :)

Och Malins Denyah är den stjärna som hon alltid är när det gäller spåret :)

Nu blir det snart träning igen. Ska träffa Linus som har Amie och Skott en malle från Insanes kennel. Ska bli spännande och se om han växt till sig något från sist gång, pojkspolingen har ju blivet 11 månader nu ;)

Tjingeling!!

 

ONSDAGEN 8 FEBRUAI 2012

Det går inte med ord beskriva hur tomt det e utan våran Mix, som idag fick somna in. Saknar dig så det gör ont <3.

2000.12.06 - 2012.02.08

Välkommen

Lämna gärna en
kommentar i gästboken :)

Links

Kennel Krokasmeden
Kennel Lindjax
Krokasmedens Veiron
Kennel Mallekraft
Kennel Foggens
Svenska Brukshundklubben
Vänersborgs bhk
Trollhättans bhk
Rasklubben

Planering

Appell spår med lill pojken
 

Nyheter

14/3-2013 Bloggen

05/6-2012 Bloggen

20/5-2012 Bloggen & länk
till Vodkas brorsa Veiron

07/5-2012 Bloggen

20/4-2012 Bloggen

11/4-2012 Bloggen

26/3-2012 Bloggen

18/3-2012 Bloggen

05/3-2012 Bloggen

20/2- 2012 Bloggen

08/2- 2012 Bloggen

05/2- 2012 Exahs nya sida

 

 

Vädret Trollhättan

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.